Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Ambtenaren mogen zonder toestemming huizen binnen

LISSE – Zeven gemeentelijk medewerkers zijn benoemd als toezichthoudend ambtenaren om bestuursrechtelijke handhaving uit te oefenen. Deze mensen gaan de huisvesting van Oost-Europese werknemers controleren. Ze zijn bevoegd om de huizen te inspecteren; niet alleen overdag, maar ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 27 mei bekend.

Kippers: ‘Er wordt gecontroleerd of het huis voldoet aan de eisen, of er inderdaad buitenlandse werknemers wonen en of de eigenaar van het huis een logiesvergunning heeft. Mochten de regels niet goed gevolgd worden, dan dient de eigenaar voorzieningen te treffen. Daarna volgen nog een of meerdere nabezoeken, maar blijft de eigenaar in gebreke, dan kunnen de tijdelijk medewerkers ook op straat gezet worden.’ De meest vergaande bevoegdheid van de toezichthoudend ambtenaren is om zonder toestemming van een bewoner een woning te betreden, al is hiervoor wel per adres en per keer een voorafgaande machtiging van de burgemeester vereist.