Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

“Kwaliteit tuinen hoger dan ooit tevoren”

Wim van Tol wint Van Schooten Bokaal

VOORHOUT – Niemand die een volkstuintje heeft, onderhoudt zijn of haar hobby om er een prijs mee te winnen. Toch heeft het instellen van de Van Schooten Bokaal voor de mooiste tuin van Volkstuinvereniging Elsgeest in de loop der jaren gezorgd voor een hogere kwaliteit van de tuinen. Nadat vorige week een jury vijftien genomineerde tuinen had beoordeeld, bleek maandag 23 juni Wim van Tol de allermooiste tuin te hebben.

Door Joep Derksen

Voorzitter Wim Meijles kondigde de winnaar aan: “Dertig jaar geleden stonden er op een volkstuintje alleen maar groenten, maar nu zie je steeds meer bloemen en planten. De jury constateerde een stijging in het niveau; zo zijn ze bijna geen rommelachtige huisjes tegengekomen en ook de stand van de gewassen, de staat van de paden en sloten en het onderhoud van de opstallen was heel goed. Wel was de jury heel kritisch: in de ene tuin stonden teveel bloemen en de ander had weer teveel aardbeien.”

Hij vervolgde: “Ik ben blij dat er ook twee prijzen zijn gegaan naar de tuinen op de stukken van de bosrand (Paul Vreuls met een tweede plaats en Henk van Egmond op de vijfde positie – red.). Die mensen hebben heel veel energie in hun nieuwe tuinen gestoken.” Jannie Driessen (6de) ontving de aanmoedigingsprijs en de nummers 5 t/m 1 kregen alvast een mooie fles wijn. In februari 2009 wordt de Van Schooten Bokaal daadwerkelijk uitgereikt. Helaas kon winnaar Wim van Tol er deze avond niet bij zijn vanwege familieomstandigheden, maar goede vriend en medetuinier Henk Bierman nam de fles wijn namens Van Tol in ontvangst.

De top 5:
1. Wim van Tol
2. Paul Vreuls
3. Wim van Werkhoven
4. Henk Bierman
5. Henk van Egmond