Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Restafval in ondergrondse containers

LISSE – Het huishoudelijk (rest)afval bij hoogbouw dient voortaan in ondergrondse containers ingezameld worden. Dit plan maakte wethouder Jan Kippers (CDA) bekend op dinsdag 27 mei. De nieuwe ondergrondse restafvalcontainers komen bij de flats in de Poelpolder: de flats aan de Ooievaarstraat, het Rembrandtplein en het Jacob van Ruysdaelplein en Meerzicht; de Van Speykstraat.

Kippers vertelt: ‘Nu tref je groene klikobakken aan in een trits en de inzameling van het restafval bij hoogbouw willen we ondergronds doen. De huidige minicontainers zijn aan kritiek onderhevig; men zet er dingen naast, de spullen fikken af en andere onaangename zaken.’ De bewoners van de flats krijgen een electronische sleutel om van de containers gebruik te maken. Wanneer een container vol is, krijgt de afdeling Openbare Werken automatisch een melding en wordt de bak geleegd. Kippers: ‘Ons doel is om het serviceniveau te verbeteren door een hogere efficiëntie.’ De totale kosten bedragen 198.000 euro, waarvan 142.000 euro gedekt is. De gemeenteraad moet nog toestemming geven voor een investering van 56.000 euro. De kosten worden uiteindelijk betaald via de afvalstoffenheffing.