Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juni 2008

Wethouder zet zich in voor valpreventie

NOORDWIJK – ‘Schenk aandacht aan valpreventie bij ouderen, want dat scheelt duizenden euro op de Wmo-kosten.’ Deze oproep deed commissielid C. Hanegraaf-Feringa (WenS) tijdens de vergadering van de commissie Werken & Welzijn op woensdag 4 juni.

Hanegraaf: ‘Tienduizenden mensen maken een smak en moeten naar het ziekenhuis. Thuis zijnde moeten ze een gigantisch beroep doen op de Wmo. Er zijn twee pilots geweest en de uitkomsten zijn dat het informeren van ouderen over valpreventie jaarlijks duizenden euro scheelt op de Wmo.’ Wethouder M. Vroom antwoordde: ‘Het punt van valpreventie lijkt me zeer goed. Niet alleen qua financiën, maar ook voor de mensen zelf. Mijn vrouw is dominee en ze komt veel bij de mensen thuis. De moeite en pijn om van een heup te herstellen is enorm.’