Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Wegherstratingen

LISSE – Het straatgedeelte van de Rooversbroekdijk tussen de Randmeerstraat en de Jozef Israelstraat wordt herstraat. In overleg met bewoners wordt ook gekeken naar extra parkeergelegenheid en het stimuleren van lagere snelheden op diverse punten. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 10 juni bekend.

Er komen echter geen drempels, zo laat de wethouder weten. ‘In Lisse Rond wordt de wettelijk vastgestelde uitruktijd van acht minuten door de brandweer al overschreden Daarom kunnen de drempels niet worden aangelegd, maar asverschuivingen of wegversmallingen zijn een goed alternatief.’ Op het deel van de Ruishornlaan naar de Randmeerstraat wordt een 30-km zone aangelegd. De activiteiten worden medio juni gestart en de kosten bedragen ruim 107.000 euro.

Een overzicht van de maatregelen:

- Verlagen van de snelheid van met name autoverkeer door middel van wegversmallingen
o In de Rooversbroekdijk tussen Ruishornlaan en Jacoba van Beierenlaan aan de onevenkant
o In de Rooversbroekdijk tussen de Jacoba van Beierenlaan en de Middenweg aan de evenkant
o In de Rooversbroekdijk tussen de Middenweg en de Jozef Israelstraat aan twee kanten
o In de Randmeerstraat t.h.v. de Finnjolstraat aan twee zijden
o In de Randmeerstraat t.h.v. de inrit naar het parkeerterrein van de ijsbaan aan twee zijden.

- Verlagen van de snelheid van met name autoverkeer
o In de Rooversbroekdijk tussen de Middenweg en de Jozef Israelstraat ter hoogte van huisnummer 53 door middel van een verkeersdrempel.
o In de Rooversbroekdijk tussen de Middenweg en de Jozef Israelstraat ter hoogte van huisnummer 7 door middel van een plateau.

- Automobilisten attenderen op het feit dat er op de Randmeerstraat t.h.v. de Finnjolstraat en t.h.v. de inrit naar het parkeerterrein van de ijsbaan veel overstekende kinderen zijn door middel van plaatsen verkeersborden
o Op de Randmeerstraat t.h.v. de Finnjolstraat.
o Op de Randmeerstraat t.h.v. de inrit naar het parkeerterrein van de ijsbaan.