Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Spontaan maaien

NOORDWIJK – ‘Er zit geen beleid achter het maaien van het grasveld rondom het zwembad. De jongens van het groenonderhoud vonden het er mooier uitzien, maar er is geen gemeentelijk beleid voor ingesteld.’ Dit antwoordde wethouder De Vroom op een vraag van P. Beuk (JES) tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen & Beheer.

Beuk was echter niet tevreden, want de volgende avond, tijdens de vergadering van de commissie Werken & Welzijn kwam hij op dit onderwerp terug: ‘Wethouder Vroom, wordt er gemaaid omdat er zich mogelijk beschermde diersoorten bevonden in het gras?’ De wethouder reageerde verrast: ‘Volgens mij niet. Er wordt niet gemaaid omdat er zandhagedissen gesignaleerd zouden zijn. En het maaien gebeurt niet om woelratten en krioelmuizen neer te maaien. Ik zal het uitzoeken, maar het lijkt mij niet.’ G. van der Aart bracht licht in de duisternis: ‘Indertijd is met wethouder Barnhoorn afgesproken dat het terrein bijgehouden zou worden; vanuit het aspect veiligheid is het niet wenselijk dat het gras zo hoog komt, zeker waar het gaat om kinderen die in het vrij hoge gras kunnen spelen. Daarom is afgesproken dat het gras eens in de twee jaar gemaaid zou worden.’