Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Speelruimteplan wordt eind 2008 gestart

NOORDWIJK – Het nieuwe speelruimteplan dat woensdag 2 juli werd vastgesteld door de leden van de commissie Werken & Welzijn, zorgde voor een hoog aantal insprekers. Waar de een ageerde tegen een toename van het aantal speelterreintjes vanwege geluidsoverlast en hangjeugd, pleitten kinderen juist voor meer plekken om vrijelijk te spelen. Inspreekster Frum van Egmond van de Noordwijkse School vond een willig oor: de speeltoestellen op het schoolterrein worden ook opgenomen als onderdeel van het speelruimteplan.

Na een presentatie van vier jongedames over hun wensen voor het opknappen van een basketbalterreintje, legde de heer Boekelman uit wat het nieuwe speelruimteplan inhield: ‘We gaan uit van drie groepen: kinderen van 0 tot 5 jaar, jeugd van 6 tot 11 jaar en jongeren van 12 tot 19 jaar. We willen hen speelprikkels geven, dus niet alleen maar wipkippen plaatsen, maar alles moet wel hufterproof zijn. Separaat overleg vindt plaats tussen buurt, omwonenden en schoolbesturen en de uitvoering start in het laatste kwartaal van dit jaar.’

De raadsleden reageerden: Mevrouw L. Kuijper – van Rooijen (ChristenUnie), de heer J. Heus (Noordwijk Totaal), mevrouw B. Mulder-Veenema (WenS) en Mevrouw Van der Aart (Verenigd Noordwijk) stonden te juichen: ‘Een prachtig plan’. Ook het CDA en JES waren positief, al had de heer P. Beuk een kanttekening: ‘Je kunt wel zien dat dit onderzoek door een extern bureau is gedaan: hier staat dat er 0 kinderen wonen in de kern van Noordwijk en 591 kinderen op de Bosweg. Dat lijkt me nogal lastig.’ De heer W. Slats (Progressieve Combinatie) was nog kritischer: ‘Dit is een fantastisch mooi plan, maar heeft veel weg van het vorige plan. We willen heel veel, maar hoeveel realiteitsgehalte zit erin? Van het vorige plan is ook weinig terechtgekomen.’ Ook werd gevraagd naar speeltoestellen voor gehandicapten, het betrekken van de Noordwijkse School in de plannen en een maximumtijd dat de speeltuinen open zijn.

Wethouder M. Vroom: ‘De speeltoestellen voor mensen met een beperking krijgen een plek. We gaan zeker borden plaatsen waarop de eindtijd ’s avonds staat. Dan kunnen we zeggen: “Jullie mogen hier helemaal niet spelen met die vervelende brommers.” Ik vind het logisch dat we ook met de Noordwijkse School spreken; daar in de buurt is weinig ruimte om te spelen en op het schoolplein kan het wel.’