Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Lof over European Sand Sculptures Festival

NOORDWIJK – Niets dan lof kreeg wethouder Leendert de Lange (VVD) toegezwaaid voor het naar binnen halen van het European Sand Sculptures Festival Noordwijk. De leden van de commissie Werken & Welzijn stemden woensdag 2 juli dan ook van harte in met het toekennen van een krediet van 50.000 euro.

Woorden als ‘Prachtig’, ‘Fantastisch’, ‘Feliciteren’ en ‘Tien met een pluim’ vlogen over de tafels. ‘Dit initiatief geeft Noordwijk allure.’ De Lange dankte de politici voor de enthousiaste reacties: ‘Het is heel plezierig om het evenement naar Noordwijk te halen. De gemeente Den Haag maakt de keuze om dit soort iconen waar 200.000 bezoekers op af komen weg te geven. Na 17 jaar werd besloten daar wat anders te doen, mede in verband met kustversterkingsproblematieken aldaar. De organisatie daar was het zat en zei: “We stoppen ermee”. Ze zijn ook naar andere badplaatsen gegaan, maar kozen voor Noordwijk.’

De wethouder vervolgt: ‘Het is de bedoeling dat dit Sculptures Festival langer dan 1 jaar voor Noordwijk behouden blijft. Het is weg uit Scheveningen en het blijft weg uit Scheveningen. Dit moet een vast onderdeel uitmaken van de Noordwijkse agenda. Het festival vindt plaats van 13 t/m 17 juli en de sculpturen zijn tot en met 10 augustus te bezichtigen. Dit jaar is het thema: ‘In celebration of Disney’, dus de kunstwerken behandelen allerlei thematieken met films van Disney. Dit sluit ook perfect aan op de Summer Cinema van Disney waarvan ik hoop dat het in de weekenden ook heel veel bezoekers gaat genereren.

1 Comments:

At 5:33 p.m., Blogger g.glerum said...

De Sculpturen zijn echt onwijs mooi!, thema is ook echt geweldig. De kunstenaars doen goed hun best en dat is echt te zien =). Op http://www.europeansandsculptures.eu/ Kun je je stem uitbrengen en er valt ook wat te winnen geloof ik.

 

Een reactie posten

<< Home