Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2008

Website ‘Ik zoek een sportmaatje’ officieel gelanceerd

LISSE – In juni werd de website ‘Ik zoek een sportmaatje’ officieel opgericht. Deze site, die gesteund wordt door onder meer de gemeente Lisse, Lokaal Loket Hillegom en Lokaal Loket Oegstgeest, brengt mensen bij elkaar die een sport willen uitoefenen, maar hiervoor geen sportmaatje hebben. Initiatiefnemers Martha en Frank Meijer vertellen over dit nieuwe concept.

Frank: ‘Het idee is in 2002 geboren, toen we verhuisden naar Lisse. Door mijn werk kende ik genoeg mensen, maar Martha zocht iemand om mee te golfen.’ Martha: ‘Het was heel lastig om iemand te vinden die én golfde én tijd had om dit te gaan doen. Ik had een eurekamoment en dacht dat er wel een sportmaatje op internet te vinden zou zijn, maar dat bleek dus niet het geval. We waren net begonnen met ons internetbedrijf, maar hadden nog niet de techniek om de website en alles wat erbij komt kijken op te zetten. Maar begin vorig jaar zijn we begonnen met het bouwen van de website.’

Frank: ‘Wie een sportmaatje zoekt, kan zich gratis inschrijven en er zijn totaal geen kosten aan verbonden. We doen dit deels uit ideologische standpunt en merken dat we voorzien in een grote behoefte, want het zijn niet alleen singles die een sportmaatje zoeken. Veel getrouwde mensen kunnen hun sportpassie niet delen met hun partner, omdat die een andere interesse heeft. Dan komen ze bij onze site terecht.’ Met name bestaat de interesse bij mensen die quasi-individuele sporten als hardlopen, wandelen, golfen, squash, tennis, fietsen en fitness beoefenen. Al is er van tijd tot tijd ook een oproep van een voetbalelftal voor een extra speler.

De initiatiefnemers richten zich met de website voorlopig op de regio Duin- en Bollenstreek en het gebied tussen Leiden en Haarlem. Momenteel hebben 140 mensen zich ingeschreven, maar op termijn moet dat doorgroeien tot een aantal van 10.000 leden, verspreid over het land. Ongetwijfeld staan de sponsors dan in de rij, zo hoopt het echtpaar. Martha besluit: ‘Deze site hebben we vooral vanuit sociaal oogpunt opgezet, zodat mensen meer contacten teweeg kunnen brengen. Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het is ook een goede gelegenheid om mensen te ontmoeten, zonder de knellende band van een verplichting. Als je lid bent van een vereniging, moet je wekelijks naar een training of een wedstrijd: hier bepaal je zelf of en wanneer je gaat sporten.’
Voor meer informatie: www.ikzoekeensportmaatje.nl.