Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2008

“Wat we uitdenken, kunnen we maken”

Meijvogel Bouw

KATWIJK – Meijvogel Bouw is al 80 jaar een ambachtelijke aannemer. Krijn Meijvogel stapte in 1962 in de voetsporen van zijn vader en grootvader: “Je moet oog voor detail hebben. Ik duik graag in dingen waar een ander bedrijf geen tijd voor heeft.”

Meijvogel is directeur, maar van die benaming wil hij niets weten: “Doe maar niet te hoogdravend, want ik ben aannemer van mijn vak. We hebben een bouwbedrijf in de meest brede zin van het woord en maken die dingen die een groot bouwbedrijf laat liggen. Dat zijn opdrachten van 0 tot een half miljoen euro: een slot dat kapot is, ramen, vernieuwingen van schoorstenen verbouwingen, aanbouw: noem maar op. Zo zijn we momenteel bezig met de bouw van een prachtige veranda in Amerikaanse stijl, maar we werken ook veel voor de zorgcentra.”

Wat is de essentie van Meijvogel’s werk? “Dat ik met mijn klanten producten neerzet, door samen de oplossingen te bedenken. Na een analyse van wat de klant nu echt precies wil, kom ik met een voorstel hoe dit idee het beste uitgewerkt kan worden.” Hij denkt terug aan de afgelopen decennia: “De grootste verandering in al die tijd is dat je vroeger stapels stenen zelf naar boven moest brengen en nu gebeurt dat machinaal. Dat is echt een verbetering. Aan de andere kant worden we nu overladen met regeltjes en papierwerk.”

Trots

Waar is Meijvogel het meest trots op? “Ik heb een ambachtelijke zaak: als je een huis in de jaren ’30 stijl hebt, dan zou ik de laatste zijn om die stijl aan te passen door bijvoorbeeld andere profilerinkjes aan te brengen. We maken ook zo min mogelijk gebruik van spijkers en schroeven, tenzij het noodzakelijk is natuurlijk.” Hij vervolgt: “Als ik weer mijn werk zou moeten kiezen, deed ik dit weer. Ik vergelijk ons wel eens met een timmerman; wat die uitdenkt, kan hij met zijn handen maken en op die gedachte stoelt onze zaak: ‘Wat we uitdenken, kunnen we maken’.”

Momenteel werken 7 mensen voor Meijvogel, maar het bedrijf is altijd op zoek naar nieuwe mensen. “Ik zoek goed, vakkundig en zelfstandig werkend personeel: wij leiden de jongens hier echt intensief op, zodat ze met het oog voor detail kunnen werken.”
Meijvogel Bouw, Nijverheidsstraat 22, Katwijk. T: 071 402 5808