Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2008

Lastig handhaven

NOORDWIJK – De tijd van het gedogen ligt voorgoed achter ons. Zero-tolerance is het handhavingswoord van de eerste decade van de 21ste eeuw. Automobilisten moeten niet wagen om verkeerd te parkeren of langer te verblijven op een plek dan het parkeerkaartje aangeeft: een boete volgt onverbiddelijk. Spugen op straat? Vissen zonder visakte? Met een slok op achter het roer op de zaterdagmiddag?: er moet betaald worden. “Regels hebben geen zin als er niet gehandhaafd wordt”, placht menig politicus te zeggen.
Maar ja, Noordwijk is natuurlijk erg groot en ongetwijfeld zijn alle hardwerkende dienders onderweg om al het criminele gedrag in de kiem te smoren. Dan is het ook logisch dat dit foute fietsparkeren bij de politiestrandpost over het hoofd wordt gezien.