Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2008

Illegale Polenwoningen aangepakt

LISSE – De handhaving op het aanbieden van goede onderkomens voor Poolse werknemers lijkt zijn vruchten af te werpen. Dit is af te leiden uit de woorden van burgemeester Corrie Langelaar.

In het eerste half jaar hebben tientallen controles plaatsgevonden op locaties die bekend zijn als Polenhuisvesting. Na 11 vooraankondigingen, 9 bestuursdwangbesluiten, 2 preventieve dwangsommen en 23 eindcontroles, blijken zes panden leeg te staan. 1 pand heeft door de brandweer geformuleerde noodmaatregelen getroffen.
Langelaar is blij met deze resultaten: ‘Het gaat om handhaving van de regels om te voorkomen dat deze mensen op een onveilige manier worden ondergebracht. De enkele tientallen mensen die hebben moeten verhuizen zaten meestal in gewone rijtjeswoningen en zijn waarschijnlijk tijdelijk in een hotel ondergebracht. Dit is door de gemeente echter niet te traceren.’