Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2008

Vaste tafelindeling bij ramp

LISSE – Op papier is Lisse rampenproof. De evaluatie van de op 7 mei gehouden bestuurlijke oefening leidt tot de conclusie dat de gemeentelijk medewerkers op adequaat niveau voorbereid zijn op een ramp of zwaar ongeval. Dit maakte burgemeester Corrie Langelaar dinsdag 29 juli bekend.

Langelaar: ‘We hebben veel van deze bestuurlijke oefening geleerd. Er zijn wel een paar puntjes waar we de volgende keer op gaan letten. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van een frequenter contact tussen de verschillende teamleiders en het verzorgen van een vaste tafelindeling voor het beleidsteam. In ieder geval krijgen we langzaam maar zeker dit soort zaken onder de knie. Ook de loco-burgemeesters krijgen om en om de leiding bij een dergelijke oefening, waarbij een situatie van een gijzeling met een zedenmisdrijf geënsceneerd werd, en het evaluatierapport ziet er best wel goed uit.’