Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2008

Sociale woningen in Kanaalstraat

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 29 juli ingestemd met de realisatie van drie sociale huurwoningen in het pand aan de Kanaalstraat 50 – 52. Op de begane grond wordt winkelruimte met magazijn gerealiseerd. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) namens zijn collega Guus Mesman (PvdA) bekend.

De ontwikkelaar, Blokhuis Beleggings- en Beheer Mij. B.V., had het verzoek ingediend om de ontwikkeling van de drie sociale huurwoningen te betrekken bij de plannen om boven het huidige modehuis Ruud Slot zes appartementen te realiseren, met daaronder parkeerboxen ten behoeve van die appartementen. De Roon: ‘Door deze twee plannen in samenhang te bekijken, realiseren we zes niet-sociale huurwoningen en 3 sociale huurwoningen. Hiermee voldoen we aan het gemeentelijk beleid dat 30% van de woningbouw uit sociale woningbouw bestaat. Het bouwplan voor Kanaalstraat 50 – 52 dient eerst gerealiseerd te worden, maar als Blokhuis nog aan enkele voorwaarden voldoet, krijgen ze van B&W een vrijstelling voor het bestemmingsplan.’