Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 augustus 2008

Meer en Duin op de schop

LISSE – De plannen om het bedrijventerrein Meer en Duin te revitaliseren worden steeds concreter. Dinsdag 29 juli stemde het college van burgemeester en wethouders in met het voorontwerp. Er komt nog een inloopavond voor bewoners en belanghebbenden en de gemeenteraad dient nog over de plannen te oordelen.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) informeert: ‘Het conceptplan voor de revitalisering is klaar en het wordt een mooi plan. Meer en Duin krijgt een nieuw uiterlijk en wordt overzichtelijker: overal zal sprake zijn van een stoep en een fietspad en hier en daar zal er zelfs een vrij liggend fietspad zijn. Die fietspaden hebben ook een functie voor de vele kinderen die van en naar het Fioretticollege fietsen. Tevens is er veel meer mooi groen in het plan opgenomen.’

‘De weg wordt vernieuwd en de stoep krijgt onder meer hogere trottoirbanden. Ook komen er duidelijke parkeervakken op het openbaar terrein, want nu wordt er nog wel eens wild geparkeerd. In tegenstelling tot eerdere plannen komt er geen tweede ontsluiting van het bedrijventerrein: Alverha en BCL gaven aan hier geen behoefte aan te hebben, omdat er al een rotonde gepland is op de locatie waar nu de stoplichten staan bij de ingang van Meer en Duin. Daar ben ik blij mee, want dat scheelt de gemeente misschien wel een miljoen euro.’ Voor nooddiensten wordt een doorgang gerealiseerd, maar dat zal een marginaal bedrag kosten.

Voor het parkeren van vrachtauto’s zoekt de gemeente nog oplossingen, laat Brekelmans weten: ‘Die trailers die nu aan de kant van de weg staan, zijn niet goed voor het (uit)zicht. Eventueel gaan we een vrachtwagenparkeerterrein op Meer en Duin realiseren, maar dat kan ook elders gebeuren. In ieder geval tekenen we deze vrachtwagenparkeerterreinen wel in op de plannen voor Meer en Duin.’

De inspraakperiode loopt van 26 augustus tot en met 16 september. Op 9 september is een inloopavond. De planning is om medio mei 2009 te starten met de uitvoering van de werkzaamheden aan Meer en Duin.