Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Bingo!

VOORHOUT – Dankzij de Oranje Vereniging Voorhout zijn tientallen kinderen groot fan geworden van het magische bingospel. Zondag 7 september speelden 34 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar om de prijzen, waaronder vier MP-3 spelers. En zoals het hoort bij bingo: verliezers waren er niet, want iedereen ging met een prijs naar huis.

Bingo staat bekend als een spel dat voornamelijk door (ultra)senioren wordt gespeeld. Van een generatiekloof is tijdens dit spel echter niets te merken, want tussen het nummers afroepen door klinken termen als ‘Ja!’, ‘Yes’ en ‘Weer niet!’ onafgebroken. En als iemand voor de tweede keer een prijs ophaalt, komt ook bij de jeugd het gemurmel ‘Zij alweer’ boven. Toch geniet iedere deelnemer: Kristie (10) weet al snel hoe het spel werkt: ‘Je moet de bingokaart zien vol te krijgen.’ Charlotte (11) heeft gezien welke prijs ze zou willen winnen: ‘De gelpennen.’ Aan de evenoude Wouter wordt gevraagd of hij goed is in bingo: ‘Hier kun je niet goed in zijn, want het is puur een geluksspel.’

De vrijwilligers van de Oranje Vereniging Voorhout verzorgen de middag tot in de puntjes, inclusief versnaperingen die tussen de verschillende bingorondes door werden uitgedeeld. Ouders zijn op deze kinderbingo niet welkom, zo laat Ton van Bruxvoort weten: ‘Dit is een echt kinderspel, want we willen niet hebben dat hun ouders gaan meedoen en hun kinderen gaan voorzeggen dat ze een nummer op de kaart hebben staan.’

De winnares van de derde prijs was Tanisha, die als eerste alle hoeken van de kaart vol had. De tweede prijs werd opgehaald door Linda, die zowel de boven- als onderrij ingevuld had. Ze nam de gewonnen voetbal mee naar haar plek, maar kon enkele nummers later weer naar voren komen. Met haar volle bingokaart mocht ze de gewonnen MP-3 speler in ontvangst nemen: de hoofdprijs van de dag. Dit leidde tot enige verzuchting onder de andere kinderen: ‘Nu heeft zij twee keer wat gewonnen en ik helemaal niets’. Maar deze gevoelens bleken onterecht te zijn, want doordat alle nummers getrokken werden, bleek uiteindelijk iedere deelnemer in bezit te zijn van een mooi prijsje.