Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Natuurpareltjes ontdekt tijdens SWOT-wandeltocht

SASSENHEIM – Maar liefst 28 mensen verzamelden zich voor de eerste aflevering van dit jaar van de SWOT-wandeltocht. Vanaf ’t Onderdak trok het gezelschap naar de 3e Poellaan, langs de Ringvaart, Rooversbroekdijk en via de 2e Poellaan naar De Engel. Na het genot van een kopje koffie bij Restaurant De Engel ondernamen de mensen, die in een snelle en langzame groep waren verdeeld, de terugweg via de Oude Heereweg naar Sassenheim.

Initiatiefnemer Ted Duineveld legt de deelnemers voorafgaand aan de wandeling de route uit. Na het aantal mensen geteld te hebben constateerde hij dat het beter was om de groep te splitsen in een snelle en een langzame groep. De 28 wandelaars vertrokken echter gezamenlijk en begonnen direct al met een van de mooiste plekjes van Sassenheim: Park Rusthoff. Maar ook gedurende de hele twee uur durende wandeltocht werden vele natuurpareltjes van Teylingen ontdekt.

Zonder uitzondering waren de deelnemers positief: “Ik dacht dat ik dit nooit zou durven: straks struikel ik halverwege”, liet Truus Knetsch weten. “Maar ik heb enige tijd geleden met vrienden gelopen en dat was heel gezellig. Normaal loop je alleen geen afstanden van 5 tot 10 kilometer, dus de SWOT-wandeltocht is een goede stimulans om ermee door te gaan. Zo word je toch je huis uitgeschopt en houd je je lijf soepel.” Ook Willy Cortes heeft er zin in: “Ik ben vorig jaar al verschillende keren meegeweest: je loopt lekker met een groep samen en het is heel gezellig.”
Evelyn en Wim van Werkhoven zijn ondertussen gevorderde SWOT-wandelaars: “Dit is onze zesde keer. We zijn al lid van een wandelvereniging, maar genieten elke keer weer. Het is dan ook een eenvoudige sport: je zet je ene been voor het andere en dan ga je vooruit. Ook de afstanden zijn goed te doen; dit evenement is zeker een aanwinst voor de activiteiten die in Teylingen plaatsvinden.”