Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Groen licht verbouw Mariakerk

LISSE – De gemeente werkt mee aan de aanvraag voor een monumentenvergunning voor de Mariakerk aan de Nassaustraat 45 / Oranjelaan 98. Hiermee staat de weg open voor de interne verbouw van de voormalige Mariakerk. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 2 september bekend.

In het gezondheidscentrum komen op de begane grond een fysiopraktijk en een huisartsenpraktijk. De entree voor de Fysiotherapie komt aan de Nassaustraat en de entree voor de huisartsenpraktijk, waarin zowel een duo-huisartsenpraktijk als een solo-huisartsenpraktijk in komt, wordt aan de Oranjelaan gerealiseerd. In het pand zelf wordt een verdieping aangemaakt en hier komen een aantal disciplines, zoals psychologen, ouderenhulp, pedicure en andere instanties.
Het pand zelf blijft in tact: de huidige kerkdeuren blijven bestaan en staan overdag wijd open. Hierachter komen glazen deuren met automatische sensoren. De kruizen op het dak verdwijnen en hiervoor in de plaats komen twee prisma’s. Voor de hoofdentree aan de Oranjelaan wordt een aparte klokkenstoel van vier meter hoog gebouwd, waar de bestaande klok in wordt gehangen. Op verzoek van de parochianen komt er ook een kleine dagkapel naast de hoofdingang aan de Nassaustraat.’Als speciale touch was ook bedacht om enkele onderramen uit te laten voeren in glas-in-lood. Hiervoor kreeg hij de handen niet op elkaar. De monumentencommissie heeft geen bezwaar tegen glas in lood in de onderramen, maar haar voorkeur is om dit niet te realiseren, zodat het verschil tussen oud en nieuw tot uitdrukking komt.