Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Seniorenaanbevelingen

LISSE – Een lijst met aanbevelingen om het leven van senioren aangenamer te maken. Acht organisaties hebben op verzoek van de gemeente de situatie geëvalueerd van het project Poelpolder Ouderenproof.

De organisaties vragen onder meer aandacht voor het bouwen van goedkope koopwoningen voor starters, het geschikt maken van een aantal flatwoningen speciaal voor ouderen en het doorgaan met aandacht schenken aan woningbeveiliging. Ook moet het achterstallig onderhoud aan voetpaden worden aangepakt, het gedrag van wielrijders verbeteren en dient het politietoezicht vermeerderd te worden.

‘Maak van ’t Poelhuys een modern en open ontmoetings- en ontplooiingscentrum en run er een grand café met buitenterras’, is een ander voorstel. ‘Plaats bankjes in een halve cirkel in het park, op pleinen en bij winkelcentrum de Poelmarkt. Onderhoudt het park frequenter en maak met nieuwe wandelpaden een natuurlijk rondje Poelpolder.’
De service van de Regiotaxi moet verbeterd worden en er dienen meer lezingen te worden gehouden over voor ouderen interessante zaken. Ook moet het servicepunt vrijwilligers uitgebouwd worden tot ‘een organisatie waar ook bemiddeling plaatsvindt voor vrijwillige dienstverlening aan senioren.’ De meeste van deze en andere aanbevelingen worden door de gemeente onderzocht. Duidelijk is al wel dat er geen brievenbussen voor betaalopdrachten worden geplaatst bij bestaande pinautomaten, zo informeerde een bankfiliaal de gemeente.