Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Tweede Kaagbaan zorgt voor kwak aan vliegtuigen

Stamtafel

VOORHOUT – De vorige week bekend gemaakte plannen dat in de komende 30 jaar nog eens 500.000 extra huizen moeten worden gebouwd in Noord en Zuid Holland, zorgde voor nogal wat beroering bij de stamtafelaars.

Die extra huizen waren nergens voor nodig, vond er een: “In 2030 zijn we over het hoogtepunt van de bevolkingspiek heen, want de babyboom van na de oorlog is nu al aan het pensioneren. Bovendien: als je zoveel huizen wilt bouwen, dan kan dat met het huidige ruimtegebrek alleen maar de hoogte in. Wie wil er nu op 26-hoog wonen? Wat doe je als er onder je brand uitbreekt of als de lift kapot is?”

De overheidsplannen bedreigen echter wel de nog resterende groene gebieden, zoals de Elsgeesterpolder, zo laat een aanwezig raadslid weten. ‘Een oplossing om die Elsgeesterpolder lekker groen te laten is het aanleggen van een golfbaan. Sinds de invoering van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) kunnen Rijk en Provincie veel meer bepalen wat er qua woningbouw en infrastructuur moet gebeuren. Zij kunnen gemeentes overrulen. Dat vormt voor ons als Bollenstreek de grootste bedreiging.”

Nog meer slecht nieuws kwam deze zaterdag 6 september naar voren: “Er zijn concrete plannen om een tweede Kaagbaan landinwaarts aan te leggen op ruim een kilometer van de huidige baan. Die kwak aan extra vliegtuigen komen dan allemaal over Teylingen te liggen. Haarlemmermeer heeft dan wel aangegeven dat ze tegen de aanleg van een extra Kaagbaan zijn, maar met die nieuwe WRO zouden het Rijk en de Provincie de Haarlemmermeer kunnen overrulen.”
Ook de Noordelijke Randweg kwam weer ter sprake: dezelfde politicus liet weten: “Voordat dit college weg is, ligt er wel een nieuw plannetje voor Hoogkamer. Een van de stamtafelaars had een tip voor de wethouder: “Leg er maar parkvilla’s aan, zo behoud je een park in je plannen en kun je er toch extra bouwen om de Noordelijke Randweg te betalen.” Eigenlijk zou die randweg gewoon betiteld moeten worden als een provinciale weg, zo meenden alle aanwezigen. “Maar je moet sterke wethouders hebben die bij de Provincie ervoor zorgen dat die randweg gerealiseerd wordt. Je kunt beter 1 sterke wethouder hebben, dan tien gefuseerde gemeentes!”

2 Comments:

At 9:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is nu al niet meer te harden in Lisse......vooral in lisse zuid is het een komen en gaan van vliegtuigen die te laag en te dichtbij overkomen. Zelf huizen dalen of stijgen ze met veel kabaal over onze huizen wat gigantisch veel overlast geeft. Dit was nog niet twee jaar geleden zo erg. Het valt samen met het sluiten van vliegveld valkenburg. Ik hoop van harte dat meer mensen gaan klagen. Ook gezien de eventuele opening van de tweede kaagbaan!!!!!!!. Als men niet klaagt......dan bestaat er geen overlast volgens schiphol!!!U kunt uw klacht kwijt op www.basklachten.nl

 
At 9:51 p.m., Anonymous Anoniem said...

Mijn excuus......het url moet zijn www.bezoekbas.nl

 

Een reactie posten

<< Home