Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 oktober 2008

Dag van de Ouderen is een pluspunt

VOORHOUT – Met enkele voorstellingen van de jeugdband de “Singing Stars” was het woensdag 1 oktober goed toeven op het door de SWOT en BVO-Voorhout georganiseerde evenement ter ere van de Dag van de Ouderen.

Om precies te zijn, het Comité Dag van de Ouderen, organiseerde dit evenement, zo laat Anton Kuckartz van de Stichting Welzijn Ouderen Teylingen (SWOT) weten. Tussen de optredens van de Singing Stars door, ontvingen de mensen koffie en een bittergarnituur. Mevrouw Van der Elst vermaakt zich uitstekend: “Ik ben hier met mijn twee zussen van 78 en 83 jaar. Je ontmoet hier andere mensen en dat is prettig. Bovendien is zo’n voorstelling weer wat anders en dat is een pluspunt.”

Ook wethouder Wim Hollart was aanwezig om de Dag van de Ouderen een officieel tintje te geven. Hij vertelde onder meer: “Er bestaan zoveel bijzondere dagen: zo heb je dagen van de aarde, de dialoog, of het aandeel. Heel speciaal vind ik de Dag van de Dag: de organisatie hiervan gaat er van uit dat iedere dag joúw dag is. Maak er wat van, dus.”
Het volgende evenement ter ere van de Dag van de Ouderen vindt plaats op woensdag 8 oktober om 14:00 uur in de Bernardus te Sassenheim. Theatergroep Nocturne treedt daar dan op met het toneelstuk “Pozitiev blijfe”, met daaropvolgend een debat over de dingen in het leven waar senioren al dan niet tegenaan lopen. Kuckartz haakt hier op in: “We willen een toneelgroep oprichten die ook voorstellingen gaat geven en hiervoor zijn we op zoek naar mensen met een voorliefde voor acteren. Aanmelden kan via: info@swoteylingen.nl.