Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2008

Gelijke monniken, gelijke kappen

LISSE – ‘Ik wil dat de gemeente het principe van gelijke monniken, gelijke kappen hanteert. Frank Mélotte, Bestuurslid Agathaparochie, sprak in tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financiën van woensdag 8 oktober.

Hij reageerde hiermee op de berichten dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om een raadsmotie naast zich neer te leggen en alsnog te besluiten om geen financiële vergoeding aan de Agathaparochie te verlenen voor het realiseren van begraafplaatsen. Mélotte: ‘Het is nodig dat u van de juiste opstellingen uitgaat. Voor de uitbreiding van kerkhof Agathakerk realiseren we geen positief overschot van drie ton, maar verwachten juist een klein tekort. De gemeente maakt te veel algemene begraafplaatsen; per jaar verzorgen we 70 nieuwe begraafplaatsen, dus de mensen willen blijkbaar op de Agathaparochie begraven worden.’
Hij vervolgt: ‘Weliswaar komen we niet in de problemen als we van de gemeente geen financiële bijdrage ontvangen, maar we hebben miljoenen geïnvesteerd. 44% van de bevolking is katholiek en ik wil dat u het principe hanteert van gelijke monniken, gelijke kappen. Als bij de algemene begraafplaats een bepaald bedrag wordt gereserveerd voor de uitbreiding van het kerkhof, dan moet ook geïnvesteerd worden bij de Rooms-katholieke begraafplaatsen.’ De gemeenteraad zal zich donderdag 16 oktober uitspreken over dit onderwerp.