Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2008

Grote toeloop open dag Bollenpalet

SASSENHEIM – Het was een feest om zondag 12 oktober de open dag van het Bollenpalet te bezoeken. Iedere kunstminner werd met een stralende glimlach verwelkomd: ‘Welkom, welkom: wat fijn dat u er bent!’

De open dag duurde van 11:00 tot 17:00 uur op twee locaties: de Zuilhofstraat 2 en de Tolhuisstraat 14, waar respectievelijk schilderijen + handwerken en keramiek bekeken en gekocht kon worden. Waar in andere jaren de bezoekersstroom pas tegen een uur of twee ’s middags op kwam, liep het deze dag vanaf het begin al behoorlijk storm. Tot grote vreugde van de kunstenaars met een verstandelijke beperking, uiteraard. Niet omdat er dan meer kans zou zijn om hun werken aan de man te brengen, maar gewoon omdat ze blij zijn dat er zoveel mensen interesse hebben in wat zij kunnen.

De kunstenaars worden niet teleurgesteld: de ene na de andere bezoeker krijgen de kunstwerken te zien en zonder uitzondering uit iedereen zich volenthousiast over het gemaakte werk: ‘Oh, wat mooi!’, ‘Schitterend’ en ‘Fantastisch’ zijn enkele kreten die de hele dag door te horen waren. Op de locatie Tolhuisstraat onderwezen enkele kunstenaars ondertussen een aantal buurtkinderen, zodat ook zij voortaan herfstbladeren van keramiek kunnen maken. Een betere manier om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te laten komen, is bijna niet te bedenken.