Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 oktober 2008

‘Handhaving niet om fiks te verdienen’

LISSE – Nu de gemeente nieuwe luchtfoto’s van alle huizen en panden in haar bezit heeft, kan beter gecontroleerd worden op zaken als nieuwe aanbouw aan huizen. Met name de gewijzigde situaties vanaf 2003, het jaar waaruit de tot nu toe gebruikte luchtfoto’s worden gebruikt, worden gehandhaafd. Met overtredingen die voor dat jaar zijn begaan wordt in beginsel soepel omgegaan. Dit maakte burgemeester Corrie Langelaar dinsdag 30 september bekend.
Langelaar: ‘We gaan de situaties vanaf 2003 controleren en handhaven, maar als er sprake is van excessen of wanneer mensen er specifiek om vragen, kunnen we ook bouwsituaties van voor 2003 nog controleren.’ Hoeveel geld denkt de gemeente binnen te halen door boetes die achteraf worden opgelegd? Deze vraag leek wethouder Bas Brekelmans (VVD) in het verkeerde keelgat te schieten: ‘Het gaat er hier niet om dat we er fiks aan willen verdienen, maar we willen de regels handhaven. Bovendien kost deze handhaving veel geld aan ambtelijke inzet.’