Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 november 2008

‘Betrek theaterdeskundige in eerder stadium bij planvorming cultureel centrum’

LISSE – Een gemeentelijke bijeenkomst voor genodigden vond plaats over het cultureel centrum, waarbij wethouder Adri de Roon (D66) toezegde dat een theaterdeskundige al veel eerder dan gepland ingeschakeld wordt om zich uit te spreken over de indelingsplannen voor het cultureel centrum. Dit werd bekend tijdens een vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 27 oktober.

Het gesprek ging over de inschakeling van de theateradviseur in de uitvoeringsfase. De algemene opinie was dat zo’n persoon niet alleen moet praten over punten en komma’s, zoals de kleur van de stoelen. Voorzitter Anton Jansen memoreerde: ‘De wethouder heeft toegezegd dat de inschakeling van een theaterdeskundige nadrukkelijk naar voren wordt gehaald om een eigen inbreng te geven, passend binnen het huidige budget.’

Toehoorder Klaas Egas informeerde: ‘Op dit moment is de productie van het biedboek nog gaande en een vijftal ontwikkelaars wordt uitgenodigd om een plan te ontwikkelen. Je moet de theaterdeskundige al laten meewerken bij de afronding van het biedboek. De eerstvolgende vergadering is 3 november en dan wordt een aantal stukken afgehamerd: over deze stukken moet de theaterdeskundige dan ook een inbreng hebben gegeven.’ Jansen reageerde: ‘Ik verwacht dat het goed wordt opgepakt, maar denk wel dat we bij de volgende vergadering van de commissie Culturele Zaken de wethouder vragen hoe deze zaak precies wordt ingevuld.’
Om de indeling van het cultureel centrum verder in goede banen te leiden worden ook een gebruikersgroep en een klankbordgroep opgericht. In de gebruikersgroep komen de organisaties die het cultureel centrum willen benutten en degenen die zitting nemen in de klankbordgroep zijn verenigingen, omwonenden en leden van de commissie Culturele Zaken. Tot slot gaf Sjoerd Heeringa van ’t Filmhuis tijdens de betreffende bijeenkomst aan dat hij en zijn medewerkers zich neerleggen bij de voetprint van het project, zoals het nu op tafel ligt.