Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2008

Open huis Unicef in kader van schoon water voor elk kind

VOORHOUT – Het door Unicef Bollenstreek georganiseerde Open huis aan de Bonekruidstraat mocht zich verheugen in een grote belangstelling. De bezoekers verzamelden zich om een deel van de Unicef-producten te bemachtigen en ook wethouder Wim Hollart was van de partij: hij opende het evenement met het aansnijden van een Unicef-taart.

Over de reden waarom hij deze gebeurtenis met zijn aanwezigheid verblijdde, antwoordde Hollart: “Het Unicef-thema van dit jaar is ‘Schoon water voor elk kind.’ Veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte: in Nederland is dat vanzelfsprekend, maar in grote delen van de wereld is water schaars. Ieder kind heeft recht op drinkwater. Sinds 1972 is Unicef in de Bollenstreek actief en jaarlijks brengt deze afdeling zo’n 50.000 euro bijeen voor Unicef. Dat gebeurt onder meer via dit open huis en een open huis in Sassenheim, maar ook middels kaart- en productverkoop bij de Albert Heijnvestigingen in Voorhout en Sassenheim.’
De wethouder overhandigde samen met Riet van ’t Hof de allereerste bestelling van dit najaar aan de dames Greta Jansze en Hanneke van Manen. Hij besluit zijn speech: “Ik wil u namens het gemeentebestuur complimenteren met uw grote en voortdurende inzet voor de belangen van de kinderen op deze wereld! Uw werk lijkt soms op een druppel op een gloeiende plaat, maar het zijn wel steentjes in de muur en ik verleen hier graag medewerking aan.”