Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 november 2008

Ondernemersfonds Lisse fris van start

Stichtingsvoorzitter: ‘Dit zorgt voor extra werkgelegenheid’

LISSE – Vrijdag 31 oktober leek wellicht een dag als alle andere, maar voor de toekomst van Lisse vond er een gedenkwaardige gebeurtenis plaats. Met het plaatsen van twee handtekeningen door wethouder Bas Brekelmans (VVD) en Ton Tibboel was het ondernemersfonds Lisse officieel opgericht. Dit Ondernemersfonds heeft jaarlijks de beschikking over 165.000 euro, waarmee allerlei ondernemersproblematieken kunnen worden opgelost.

Brekelmans was ‘supertrots’: ‘Dit Ondernemersfonds heeft een structurele voeding van 165.000 euro per jaar, via de ozb voor niet-woningen die door alle ondernemingen in Lisse betaalt wordt. Voortaan hebben we hier geen freeriders meer; bedrijven die meeprofiteren van activiteiten waar andere ondernemingen financieel wel aan bijdragen. Met dit Ondernemersfonds willen we de kwaliteit van de bedrijventerreinen, het koopcentrum, buitengebied, maar ook de agrarische afdeling verder verhogen.’

Op 31 oktober is de Stichting Ondernemersfonds Lisse opgericht, waar Ton Tibboel, Jan Linker, Arjan Hulsbergen, André van Rooijen en Michiel van der Borg deel van uitmaken. ‘Het is gelukt een heel sterk team te vormen’, concludeerde Brekelmans. De doelstellingen van het Ondernemersfonds zijn onder meer: het bevorderen van een gezond bedrijvenklimaat, met een optimale uitstraling en het promoten van Lisse door een citymanager. Tibboel is als Voorzitter Regiobestuur Lisse van de Kamer van Koophandel Den Haag zeker geen onbekende bij de ondernemers. Het kwam dan voor niemand als verrassing dat hij ook voor de Stichting Ondernemersfonds Lisse voorzitter zal zijn.

Over de rol van het bestuur vertelt Tibboel: ‘Op het moment dat een collectief van ondernemers iets gerealiseerd wil hebben, moeten ze dit aan het bestuur voorleggen. Het bestuur zelf kan niet activiteiten ondernemen om verbeteringen aan te brengen: dat moet echt van de ondernemers zelf komen.’ Over de 165.000 euro: ‘Dit geld gaan we dus niet beleggen! Ons doel is om er activiteiten mee te realiseren ter verbetering van het klimaat in de twee winkelcentra, het Deverterrein, Meer en Duin en elders in Lisse. Dit zorgt ook voor extra werkgelegenheid en het dient ter stimulering van het economisch beleid van Lisse. Uiteindelijk heeft iedereen belang bij het Ondernemersfonds: inwoners, bedrijven, verenigingen en de gemeente.

De eerste activiteit die het Ondernemersfonds op zich zal nemen, is een campagne ter promotie van het geheel vernieuwde winkelcentrum Lisse. Deze campagne loopt vooruit op de officiële opening van het winkelcentrum op zaterdag 29 november en al menigeen heeft het nieuwe logo en de nieuwe lijfspreuk kunnen waarnemen: ‘Kleurrijk Lisse, smaakt naar meer…’.