Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2008

‘Onderzoek brandweercommandant hindert regionalisering niet’

LISSE – ‘Het feit dat het onderzoek jegens brandweercommandant Hans van Wijk nog steeds niet is afgerond, staat een besluit over de regionalisering van de brandweer niet in de weg.’ Dit stelde burgemeester Corrie Langelaar dinsdag 16 december.
Ze legde uit: ‘Dit onderzoek over de luchtflessen staat volledig los van de vraag of de brandweer geregionaliseerd moet worden. Het heeft niets met elkaar te maken.’ In 2007 heeft het algemeen bestuur van de veiligheidsregio besloten onderzoek te doen naar het nut en de noodzaak van de regionalisering van de brandweer. Het afgelopen jaar is de huidige kwaliteit van alle korpsen in kaart gebracht en een uitgebreide rapportage is opgesteld. Langelaar: ‘Deze rapportage moet nog gefinetuned worden en in januari 2009 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de gemeenteraden. Deze raden nemen in maart een beslissing of ze akkoord gaan met de regionalisering van de brandweer. Het lijkt erop dat de raad in Lisse niet negatief staat ten opzichte van de regionalisering.’