Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2009

Dierenartsenpraktijk mag blijven

LISSE – Opnieuw zijn bezwaren van Dierenartsenpraktijk Lisse tegen de vestiging van een dierenarts in het Pet Wellness Center afgewezen. Nadat al eerder de Rechtbank de gemeente in het gelijk had gesteld, heeft de gemeente ook het bezwaarschrift van de Dierenartsenpraktijk Lisse opnieuw afgewezen.
Deze instelling voerde als reden waarom er geen vestiging in het Pet Wellness Center zou mogen komen, onder meer aan dat het gevaar van precedentwerking dreigt: ‘Het is nu wachten op een restaurant binnen Albert Heijn of een sportmasseur binnen een sportwinkel.’ De gemeente onderkent dit, maar blijft vasthouden aan haar vergunning voor de vestiging van een dierenartsenpraktijk in het Pet Wellness Center: ‘Vrijstelling van gebruik kan worden verleend zolang er sprake blijft van een ondergeschiktheid van de bestemming. Een restaurant binnen Albert Heijn behoort tot de mogelijkheden, evenals een sportmasseur binnen een sportwinkel. Maar wel indien de ondergeschiktheid van deze dienstverlening op de overige activiteiten kan worden aangetoond. Bij iedere gevraagde vrijstelling wordt een weloverwogen beoordeling gemaakt. Op dit moment hebben de Hema en bakkerij Freriks in Blokhuis ook al een koffieruimte c.a. lunchroom.’