Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2009

“Ik wil de waarheid naar buiten brengen”

Eerste exemplaar Grootste Kinderleed overhandigd

VOORHOUT – Bij afwezigheid van burgemeester Sander Schelberg overhandigde Marja Tuk de eerste twee exemplaren van haar boek “Grootste Kinderleed” aan Daan Dangerman en Helga Muis. De ceremonie vond vrijdag 23 januari plaats in Hotel Café Restaurant Boerhaave. “Daan heeft als stagiair onderzoek gedaan naar de Stichting William Schrikker Groep en Helga heeft zelf met de jeugdzorg te maken”, zo legde Tuk uit. “Helaas is de burgemeester verhinderd na het verschijnen van het vorige artikel in Nieuwsblad Teylingen, maar we gaan er een mooi feest van maken.”

Tussen de klanken van de band “Nie Verkeert” door vertelde Tuk over de inhoud van haar boek. “Er staan verhalen van ouders in over seksueel misbruik en kinderporno. Kinderen moeten gezond, veilig en evenwichtig opgroeien en we gaan ervan uit dat dit in Nederland gebeurt. De feiten spreken echter een andere taal. Met het boek wil ik geen kritiek leveren op de William Schrikker Groep, maar ik probeer de waarheid naar buiten te brengen en duidelijkheid te geven over deze Stichting. In ieder geval heeft de publicatie van het boek er al voor gezorgd dat er rust is gekomen bij de ouders die met de William Schrikker Groep te maken hebben.”

Tijdens hetzelfde evenement onthulde Tuk ook haar tweede boek “Dystonie”, dat zij voor haar zus Ans had geschreven. Tuk’s broer, Wout Koek, nam het boek over een stoornis in de spanning van de spieren, in ontvangst.
Deze discussie is gesloten.