Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 februari 2009

Fans bemachtigen kaartjes voor “leuk bekkie” Jan Smit

NOORDWIJKERHOUT – Gillende meisjes, aan de haren trekkende moeders en met de ellebogen duwende vaders. Dat zijn taferelen die je verwacht na een aankondiging dat de voorverkoop van de kaartjes voor een Jan Smit-concert op vrijdag 13 februari van start gaat. De werkelijkheid verliep echter totaal anders.

Door Joep Derksen

Vanaf 19:00 uur konden de Jan Smit-fans een of meerdere toegangskaartjes bemachtigen en de eerste twee bezoekers, vader Gert-Jan en dochter Joyce (11) meldden zich anderhalf uur eerder als eersten bij De Schelft. Van de organisatie kregen de beide een kop koffie en een glaasje fris. Om precies 18:55 uur ging de kaartverkoop van start en het dozijn wachtende mensen gingen geordend naar binnen.

Joyce en Gert-Jan konden als eerste twee toegangskaartjes in ontvangst nemen, tot grote vreugde van de pretiener. “We lazen gisteren in de krant dat we deze kaartjes konden ophalen. Jan Smit heeft een leuk bekkie, hij is grappig en kan goed zingen. Het mooiste nummer vind ik ‘Stilte in de storm’. Als ik dat hoor, krijg ik een lekker gevoel van binnen.” En Gert-Jan gaat lekker met zijn dochter naar het concert? “Helemaal niet. Het tweede kaartje is voor mijn vrouw. Ik ben anti-Jan Smit. Geef mij maar de muziek van Iron Maiden en Motorhead.” Zijn dochter kijkt hem op dat moment verontwaardigd aan: “Pap! Hoe kun je dat nu zeggen!”

Twee andere fans, Sandra en Amanda, leggen 665 euro neer op de tafel. “We gaan met een vriendengroep van 19 personen. Vrijdag 13 maart wordt een avond van gezellig feesten en heerlijke muziek om mee te zingen.” Organisator Aart de Jong is tevreden over de verkoop tot nu toe: “Dik 500 kaartjes zijn al via de website verkocht. In totaal zijn 2.300 kaarten beschikbaar. Alleen vanavond was het mogelijk om zelf de kaartjes op te halen: de rest van de kaartjes worden verspreid via de verkoopadressen. Op 13 maart begint het concert om 20:00 uur. In het voorprogramma komt de Noordwijker Alex en eventueel een verrassingsoptreden. Vanaf 22:30 uur staat Jan Smit op de bühne.
Voor meer informatie of om kaartjes te bestellen: www.geaart.nl.