Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2009

‘Gezellig en echt niet koud’

Warmonders weerstaan ijsnacht met lampionnenoptocht en midwinterfeest

WARMOND – Tientallen kinderen weerstonden dapper de snijdende kou en liepen mee met de lampionnenoptocht, die al vijftien jaar georganiseerd wordt door de Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten (VWF). Voor het eerst vond de start niet plaats bij de Beatrixboom, maar in de Narcissenhof. Ook het daaropvolgende Midwinterfeest, met onder meer optredens van wereldkampioenen Moves! en de après-skimuziek van Rob en Peter, was een unicum. Genoten werd er, dus de komende jaren kunnen we ongetwijfeld nog veel vaker van dit gecombineerde evenement genieten.

Prins Marco en Prinses Miriam waren de eersten die zich meldden op de Narcissenhof en tot 19:55 uur keken zij en de organisatie even angstig om zich heen. ‘Hoeveel kinderen komen er?’ Dat bleek reuze mee te vallen, want binnen vijf minuten kwam de jeugd van alle kanten met hun zelfgemaakte danwel zelfgekochte lampionnen aangelopen. Onder politiebegeleiding toog de stoet richting het Warmondse centrum.

Bestuurslid en medeorganisator Robin van ’t Hart liet weten over de nieuwe startlocatie: ‘Wij wilden ook een ander deel van Warmond bij het evenement betrekken. Ook de komende jaren zullen we iedere keer vanaf een andere locatie starten. Net zoals ieder jaar delen we prijzen uit voor de mooiste lampions: voor individuen en groepen. Na afloop kunnen alle kinderen grabbelen in de grabbelton en krijgen ze warme chocolademelk. Nadat de lampionnenoptocht is afgelopen gaan we voor de volwassenen verder met de Midwinterfeestavond. Zo is het een familiegebeuren voor jong en oud.’

Veel Warmondse kinderen zijn al dagenlang bezig geweest met de voorbereidingen, zo laat ouder en leerkracht Mirjam Binders weten: ‘Het is leuk om met z’n allen wat te doen. Vanavond is het ook fijn, nu we in het donker met een lampje door het dorp lopen.’ De zesjarige Jan toont zich een echt bikkeltje: terwijl hij zijn zelfgemaakte lampion in de knuistjes houdt zegt hij dapper: ‘Het is niet te koud!’ Ook Koen (8) is enthousiast: ‘Met die lichtjes in het donker wandelen is leuk!’ Dit wordt beaamd door de evenoude Lizzy: ‘Het is gezellig en echt niet te koud.’
Nadat de stoet het Kunstcafé had bereikt, volgden optredens van Moves! en het Joppekoor. Alle aanwezigen gingen vervolgens compleet uit hun dak op de après-skimuziek van Rob en Peter. Het lijdt geen twijfel: volgend jaar weer; dezelfde dag (viering van de verjaardag van Koningin Beatrix), hetzelfde dorp.