Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2009

‘Ze zijn blij met ons’

Wijkvereniging Duinpark viert 25-jarig bestaan

NOORDWIJK – Wijkvereniging Duinpark vierde zaterdag 24 januari haar 25-jarig bestaan in ‘t Trefpunt. In deze kwart eeuw hebben de bestuursleden zich met passie ingezet om de woon- en leefomgeving van hun buurtbewoners en zichzelf te verbeteren. Het bestuur kan terugkijken op succesvolle jaren, zo informeert Kees van Dam, secretaris.

Er zijn wijkverenigingen waar jarenlang niets van vernomen wordt, maar daar is in het geval van Wijkvereniging Duinpark geen sprake van. Zes keer per jaar brengt het bestuur een krant uit met informatie over de buurt. Speciaal voor het jubileum is er zelfs een extra editie verschenen, met terugblikken van bestuursleden en een chronologisch overzicht van de bereikte successen.

Zo is de buurt verkeersveiliger ingericht, zijn er kunstwerken gekomen, is een groenplan gerealiseerd en zijn speelplaatsen opnieuw ingericht, naar de behoeften van de verschillende leeftijdscategorieën. ‘Waar we heel trots op zijn, is dat onze wijk de enige wijk in heel Noordwijk aan Zee is waar het betaald parkeren niet is ingevoerd. We hebben een enquête gehouden onder de bewoners en een duidelijke meerderheid wees het betaald parkeren af. Wij hebben geen tot bijna geen last van mensen buiten de buurt die in onze wijk parkeren. Met uitzondering wellicht van enkele zonnige zondagen in het jaar, maar daar valt prima mee te leven’, zo laat Van Dam weten.

Een van de hoogtepunten van de afgelopen jaren is de complete renovatie van de wijk in 2005: ‘Heel wat mensen hadden last van schimmelvorming in de huizen en door de hele wijk heen zijn nieuwe leidingen aangelegd. Met die nieuwe leidingen zijn alle problemen opgelost.’ De secretaris vervolgt: ‘Ook het halfjaarlijkse overleg met de gemeente verloopt voorspoedig. Zij zijn blij met ons, omdat ze maar een aanspreekpunt hebben en wij behalen ook aardige resultaten, ook al krijgen we niet altijd ons gelijk.’
Van de 500 woningen in de wijk zijn zo’n 300 huizen aangesloten bij Wijkvereniging Duinpark. Dat is een relatief hoog percentage, maar vanzelf gaat dit niet. ‘We bezoeken altijd de nieuwe bewoners en heten hen welkom. Een paar weken later komen we nog even langs om te vragen of ze lid worden.’ Van Dam kijkt om zich heen in het nieuwe onderkomen in het voormalige DPO-gebouw: ‘Met deze ruimte waar we de komende vijf jaar mogen zitten, zijn we heel blij. We gebruiken het niet alleen voor bestuursvergaderingen, maar ook voor bingo- en kaartavonden en op de woensdagmiddagen kan de jeugd hier spelletjes komen spelen.’