Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2009

Jongste jeugd leert voetballen bij Ukken van Ter Leede

SASSENHEIM – Zaterdag 7 maart vond voor de Ukken (3 – 6 jaar) van Ter Leede de eerste trainingswedstrijd op het buitenveld van dit jaar plaats. Dolenthousiast dribbelden, renden, schoten en kopten de kinderen er op los: onder het toeziend oog van enkele ouders/trainers en initiatiefnemer Jaap Schaap, die 25 jaar geleden begon met het trainen van de jeugd in deze leeftijd.

In dat kwart eeuw zijn enkele van de kinderen die door Jaap als eerste met de voetbal in aanraking zijn gekomen, doorgestoten naar het 1ste team van Ter Leede, zoals Mark van der Heijde, Pascal Zoet en Erik Koot. Schaap laat weten: “Veel vaders van de huidige ukken waren zelf vroeger ook ukken. Waarom ik indertijd ben begonnen? Tijdens voetbalwedstrijden zag ik kinderen van die leeftijd zich vervelen en ik besloot om gedurende de wedstrijd met die kinderen te gaan trainen. Ik begon met een stuk of drie kinderen en nu hebben we in een seizoen zo’n vijftig kinderen.”
De trainer vervolgt: “We trainen het hele seizoen door: van maart tot mei en augustus tot december trainen we buiten en van december tot februari in de zaal. Veel ouders springen bij en dat is fijn.” Hij kijkt naar de dribbelende kinderen: “Je herkent de talentjes op deze leeftijd al, bijvoorbeeld aan hoe fanatiek ze zijn. Enkele van de voormalige ukken zijn ook naar voetbalclubs als Feyenoord en Sparta gegaan.” Ondertussen rent de jeugd heen en weer, met een voetbal tussen hun voeten. Af en toe klinkt er een aanwijzing van een van de ouders: “Jongens en meisjes, handen uit de zakken, want dan kun je niet voetballen.”