Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2009

Miniorenploeg De Columbiaan wint Speedoclubmeet

NIEUWEGEIN - Zaterdag 7 maart werd in Nieuwegein de landelijke finale gehouden van de Speedoclubmeet. De deelnemers bestonden uit de winnaars van de veertien voorrondes in Nederland en de twee tijdsnelste verenigingen. Elke provincie was met een of twee verenigingen vertegenwoordigd voor het kampioenschap voor clubteams in de leeftijdsgroepen meisjes en jongens van 8 tot 12 jaar.

De ruim 20 jonge deelnemers van De Columbiaan werden in Nieuwegein begeleid door de trainers Marjolijn Jacobs, Dirk v.d. Meer, Rik van Wieringen en Ben Kersten. Na een woordje van topzwemster Hinkelien Schreuder kon de wedstrijd beginnen en het werden spannende uren. De Columbiaan begon ontzettend sterk met de schoolslagestafettes, waarna veel persoonlijke records werden verbroken op de individuele afstanden. De overall-strijd bleek al gauw te gaan tussen De Columbiaan, WVZ uit Zoetermeer en De Dinkel uit Denekamp. Het waren onder meer Thijs van Wieringen en Marieke van de Meer die heel veel punten scoorden op hun persoonlijke zwemnummers. Ze lieten daarmee zien dat ze terecht bij de besten van Nederland horen.
Drie verenigingen werden voor het podium uitgenodigd: WVZ, De Dinkel en De Columbiaan. Nadat bekend was gemaakt dat WVZ derde was geworden en De Dinkel op plaats twee terecht was gekomen konden de zwemmers De Columbiaan uit hun dak gaan. Na het in ontvangst nemen van de grote winnaarsbeker en een fraaie Speedobaddoek kon het Columbiaanfeest beginnen: de Voorhoutse zwemvereniging is kampioen van Nederland bij de 8- tot 12-jarigen!