Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

‘Betrek inwoners bij besteding NUON-gelden’

LISSE – De gemeenteraad gaat donderdag 23 april akkoord met de verkoop van de aandelen NUON. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 15 april. Een positief advies werd gegeven aan wethouder Bas Brekelmans (VVD) om in te stemmen met de verkoop.
Commissielid Cees Ruigrok (Nieuw Lisse): ‘We vinden het een prima prijs. Het totaal bedrag is heel aardig; de helft kunnen we wegzetten en over het besteden gaan we het later wel hebben.’ Commissielid Levien de Braal (D66): het is altijd zo dat als er behoorlijk wat geld vrij komt, het altijd verbazingwekkend is hoe snel het voordeel wat binnen is gehaald ook weer weggaat, naar allerlei rekeningen. Ik wil meegeven om lering te trekken uit hoe het in de jaren ‘90 is gegaan bij de verdeling van de kabelgelden. Toen zijn bewoners en verenigingen in staat gesteld om mee te praten. laten wij niet alleen hier praten over allerlei leuke zaken die wij hier bedenken. Betrek ook inwoners van Lisse.’ De wethouder: ‘Ik gaf eerder al aan dat we het binnen te krijgen geld zorgvuldig aan moeten pakken en niet meteen alles moeten uitgeven.’