Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Herinrichting Fazantstraat

LISSE – De herinrichting van de Fazantstraat was een van de onderwerpen die tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 16 april besproken werd.

Twee insprekers de heren L. van Dijk en P. Schutte, bewoners aan de Fazantstraat, gaven hun mening. Van Dijk: ‘Zorg dat de brug of dam eerst gebouwd wordt en ga dan pas herinrichten.’ Hij werd op zijn wenken bediend door wethouder Guus Mesman: ‘Als de gemeenteraad kiest voor een tweede ontsluiting, moeten we eerst het bestemmingsplan aanpassen met betrekking tot de Fiorettischool. Dat duurt een week of dertig. We leggen de tweede ontsluiting aan, voorafgaand aan de bouw van de brug.‘

Schutte stelde: ‘Ik heb wat tellingen gedaan. Voor 82 huizen zijn anderhalf keer zoveel auto's nodig. Er zijn 18 parkeerplekken tekort. Met een andere indeling van de straat krijg je meer parkeerplekken.’ Mesman: ‘Er liggen straks 93 parkeerplaatsen, en er zijn dan 41 parkeerders op eigen terrein. Dan komen we op een norm van 1,68 per woning. Dan hebben we nog niet meegeteld dat bewoners met twee auto's de tweede auto op hun eigen terrein kunnen zetten. Als de echtelieden goede afspraken maken over wie er de volgende dag eerder weg gaat, moet dat kunnen. We gaan niet de hoge stoepbanden neerleggen, maar lage stoepbanden, waar je makkelijker over heen kunt rijden. Als men later besluit tot een parkeervlak op eigen terrein kan men de tuin effenen en hoeven geen lage stoepbanden aangelegd te worden.’
Verder bleek een meerderheid van de gemeenteraad voorstander van de aanleg van een goedkopere dam met duiker in plaats van een brug.