Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Lintje voor danslerares

SASSENHEIM – Hannie van der Geest ontving zaterdag 25 april een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Sander Schelberg. De vrouw, die samen met haar man Martien het Danscentrum Van der Geest opzette en jarenlang runde, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hannie van der Geest was “zeer vereerd”.
Door Joep Derksen

Binnenkort neemt het dansechtpaar afscheid van al hun cursisten en gaat het danscentrum onder een andere naam verder. Deze zaterdag was er een feest georganiseerd voor (oud) showmedewerkers en tot het laatst was de uitreiking geheim gehouden. Zelfs de pers werd verboden om voorafgaand aan de entree van de burgemeester de zaal te betreden.

Over de reden waarom Hannie van der Geest een onderscheiding kreeg, was Schelberg duidelijk: “Zij is samen met haar man 28 jaar geleden begonnen met het danscentrum Van der Geest in Sassenheim. Duizenden leerlingen heeft zij de eerste danspassen bijgebracht. Buiten deze commerciële activiteiten gaf zij door haar bijzondere manier van werken mensen zelfvertrouwen, individuele ontplooiing en verantwoordelijkheid en leverde een bijdrage aan de positieve ontwikkeling van normen en waarden. Het danscentrum werd al gauw een sociale ontmoetingsplaats (ook buiten de lessen om). Mevrouw Van der Geest heeft samen met haar echtgenoot ook leerlingen begeleid tot wedstrijdsporters. Zij gaven gratis begeleiding en stelden de faciliteiten van de dansschool beschikbaar. Dit deden zij ook voor de vele feesten en shows die zij organiseerden. Mevrouw Van der Geest is tevens vanaf 1983 actief binnen de branche. Zij is lid geweest van een aantal commissies binnen de Nederlandse Vereniging van Dansleraren (NVD); in 2008 is haar de Zilveren Speld van de NVD toegekend. Vanaf 2006 is zij bestuurslid van de Nederlandse Algemene Danssport Bond met als aandachtspunten de coördinatie van het regiodansen en de ontwikkeling van jeugddansen.”
Onder luid applaus kreeg Van der Geest het lintje opgehangen. De gedecoreerde dame liet weten: “Ik ben zeer vereerd en kijk terug op een fantastische tijd samen me Mart. Zonder hem had ik hier niet gestaan. Ik heb al mijn activiteiten ontzettend graag gedaan en hoop dat we vanavond een fantastische avond krijgen. Laten we met het feest beginnen!”