Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Duijndam verslaat Kamphuis in strijd om VVD-voorzitterschap

NOORDWIJK – Hester Duijndam is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de VVD Noordwijk. Een meerderheid van de leden gaf haar stem aan de 34-jarige, die ook de voorkeur van het VVD-bestuur had. Duijndam versloeg medekandidaat en huidig gemeenteraadslid René Kamphuis.

Maandagavond 27 april waren de VVD-leden bijeen gekomen in de Hof van Holland. Na het tellen van de anonieme stemmen bleek Duijndam de opvolger te zijn van de scheidende voorzitter Stephan Stokkermans. Het eerste wat Duijndam in haar overwinningsspeech zei was: “Nu valt er een enorme last van me af!” Het commentaar van Kamphuis was kort maar krachtig: “Ik ga gewoon door met het handwerk in de raad.”

In een interview direct na de uitslag informeert Duijndam: “Als je zo’n verkiezing voor het eerst doet, is het heel erg spannend. Nog enger dan afstuderen. De VVD is toe aan een nieuwe stap en mensen met een frisse blik. Het bestuur moet bestaan uit mensen die een afspiegeling vormen van de samenleving: jong, oud, ondernemers en huisvrouwen. Op dit moment hebben we vrij veel bestuursleden en wellicht moeten we kijken naar een andere invulling.”
Wat wordt Duijndam’s eerste test als voorzitter? “De gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Dit jaar wordt een campagnejaar: binnenkort wordt ons verkiezingsprogramma bekend en daarna gaan we debatavonden organiseren. Aan de hand van stellingen willen we horen wat de inwoners van Noordwijk te zeggen hebben. Het aantal zetels dat we willen halen? We gaan voor een verdubbeling van het huidige aantal: 8 dus.”