Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

NZ&PC promoveert

NOORDWIJK – De zwemvereniging NZ&PC lijkt aan de vooravond te staan van een revolutionaire verandering. September vorig jaar liet de nieuw aangetrokken hoofdtrainer René Elsgeest weten dat hij binnen drie jaar de NZ&PC wil brengen van het D2-niveau naar de C-competitie. Vorige week promoveerde de vereniging naar de landelijke D1 en is nog maar één stap verwijderd van de genoemde doelstelling.

Van het begin af aan heeft de hoofdtrainer de zwemmers intensief begeleid en dat blijkt nu zijn vruchten af te werpen. Elsgeest: ‘De zwemmers moeten veel verschillende afstanden zwemmen met veel verschillende zwemslagen: vlinder, rug, vrij op afstanden van 50 tot 200 meter en alles hier tussenin. Ik ben zeer trots op de mensen want zij hebben het maximale behaald met de capaciteiten die ze hebben.’
Eind september starten de eerste competitierondes voor het seizoen 2009/2010 en NZ&PC is ingedeeld met 12 regionaal opererende teams, waaronder grote namen als LZ1886 uit Leiden, WZK uit Wassenaar en De Ooievaar uit Den Haag. Voor het komende seizoen is Elsgeest nog op zoek naar extra mensen die de vereniging voor de D1-competitie kunnen versterken. Voor meer informatie kan een email gestuurd worden naar: relsgeest@ziggo.nl.