Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2009

Grote opkomst dodenherdenking

STREEK – Het jaarlijkse eerbetoon van hen die voor ons vielen trok op maandag 4 mei om 20:00 uur meer herdenkers dan in voorgaande jaren. Wellicht had dit te maken met de Apeldoornse aanslag, maar opvallend was ook dat dit jaar in Voorhout de grijze haren in de minderheid waren.
Jong en oud hielden zich keurig aan de twee minuten stilte, nadat The Last Post geblazen was. De eerste kransen werden onder meer gelegd door de Teylingse wethouders Gerrit van der Meer en Wim Hollart, de Vereniging voor Oud-Indiëgangers en een delegatie van de schoolkinderen. Hollart zei in zijn speech: “Als er niet meer aan je gedacht wordt, ben je pas echt gestorven. We herdenken om de mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid niet te vergeten. Vrijheid en identiteit hebben beide ruimte nodig om te ademen. De een heeft de ander als een spiegel nodig.”