Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2009

Paraplusloopvergunning voor STEK

LISSE – Een paraplusloopvergunning voor het verwijderen van asbest uit het woningbezit van STEK. Deze woningorganisatie krijgt een jaar lang de gelegenheid om asbesthoudende materialen te verwijderen, dat is aangetroffen bij mutatie- en klachtenonderhoud, zo maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 19 mei namens zijn collega Guus Mesman (PvdA) bekend.
Kippers: ‘Het gaat er om dat een vrijgekomen woning weer snel op de markt komt. Als er asbesthoudende materialen worden aangetroffen, kunnen deze snel uit de woning worden verwijderd.. Het gaat hier om niet-geplande onderhoud naar aanleiding van klachten van bewoners of derden, waarbij de gemelde storing een inbreuk op het woongenot betekent, respectievelijk hinder of gevaar oplevert. Voorbeelden hiervan zijn een verstopte asbesthoudende riolering of een lekkage bij asbesthoudende golfplaten. Bij klachtenonderhoud moet STEK zo direct over kunnen gaan tot het veilig verwijderen van de betreffende asbesthoudende materialen. Het verwijderen van asbest naar aanleiding van grootschalige projectmatige renovaties, grote onderhoudsprojecten en totaalsloop valt niet onder de werking van de paraplusloopvergunning.