Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2009

Geen sluikreclame door wethouder

TEYLINGEN – Tijdens het wijkbezoek aan Sassenheim verscheen wethouder Bert Homan (VVD) opvallend genoeg niet met een oranje VVD-sjaal, maar met een wit exemplaar zonder het logo van zijn politieke partij. Gevraagd naar de reden hiertoe, liet hij weten: “De fractievoorzitter van het CDA had mij vriendelijk doch zeer dringend verzocht dat ik als wethouder geen uitingen van mijn politieke partij zou dragen. En u weet: ik ben ongelooflijk flexibel.”

Over de reden waarom Hans den Hollander, fractievoorzitter van het CDA-Teylingen, tegen de sluikreclame van de wethouder was, liet deze weten: “Ik heb dat inderdaad gezegd. Ik vind dat wethouders tijdens zo’n wijkbezoek er lopen als wethouder, niet als politicus. De wethouders lopen daar als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur en dat is primair een bestuurlijke functie. Homan is aanspreekbaar als wethouder en niet als VVD-politicus.”
Den Hollander heeft Homan niet spreekwoordelijk het mes op de keel gezet: “Uiteindelijk neemt hij zelf de beslissing of hij de VVD-sjaal draagt of niet. Hij heeft gehoor gegeven aan mijn verzoek, dus ik neem aan dat hij wel wat ziet in mijn punt. Ik vind overigens dat vanuit het college hier een lijn in getrokken moet worden. Ik heb nooit andere wethouders in Teylingen rond zien lopen met groene, rode of welke kleur sjaals dan ook.”