Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2009

Ten Boden bezint zich op toekomst Trilokaal

TEYLINGEN – Vorige week werd bekend dat Rob ten Boden de nieuwe fractievoorzitter van Trilokaal is. De laatste tijd gaan er geruchten in het dorp dat het niet zo goed zou gaan met deze politieke partij. Ook zou er door mensen overwogen worden om als een nieuwe partij, “PVV-Teylingen”, de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 in te gaan. Ten Boden laat in een interview weten hoe hij en zijn partij Trilokaal naar de toekomst kijken.

Ten Boden: “Het gaat momenteel wel goed met de partij: we zijn nog steeds aan het strijden. Of we als Trilokaal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, daar zijn we nog niet helemaal uit. We hebben namelijk moeite om bepaalde zaken rond te krijgen: als je een te kleine kern van mensen hebt om een goede kieslijst samen te stellen, heb je niet voldoende input. Een aantal mensen is nog aan het twijfelen of ze op de kieslijst willen komen, maar ik begrijp dat deze problematiek ook voor andere partijen geldt. Bovendien heeft het nog niet direct haast, want de kieslijst kan nog begin december worden ingediend.”

Voordat Ten Boden lid werd van Trilokaal, was hij lokaal actief voor de VVD. Hoe zit het met de geruchten dat Ten Boden overweegt om gelinkt te worden met de PVV (Partij Voor de Vrijheid)? “Op dit moment heb ik geen binding met de PVV, TON (Trots Op Nederland) of welke partij dan ook. Om naar de PVV over te stappen heb ik nog niet serieus overwogen: het is nog een te vroeg tijdstip om mij dat te vragen.”
Ten Boden besluit: “In principe hebben we als Trilokaal tot december om te bepalen of we doorgaan met de partij of dat we stoppen. Maar eigenlijk moet dat een maand eerder al duidelijk zijn. In eerste instantie doe je het met z’n allen, maar als blijkt dat je als partij nog maar een halve stem haalt, moet je jezelf afvragen waar je mee bezig bent. Die indruk hebben we overigens nog niet, maar het wordt de komende maanden wel duidelijk.”