Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2009

Team Bollenstreek haalt recordbedrag binnen voor RoPaRun.

TEYLINGEN – Met het onthullen van een bord waarop het sponsorbedrag van 26.100 euro stond, gaf wethouder Wim Hollart het startschot voor Team Bollenstreek. Zij vertrokken zaterdag 30 mei naar Parijs om diezelfde avond al te beginnen met de RoPaRun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Door Joep Derksen

Oorspronkelijk was het idee van dit evenement om de deelnemers lopend van Rotterdam (Ro) naar Parijs (Pa) te laten gaan, maar vanwege organisatorische problematieken starten de deelnemers al jarenlang in Parijs. Het is alweer de vijfde keer dat Team Bollenstreek deelneemt aan de RoPaRun. Het doel van de 23 deelnemers, verdeelt over drie teams, is in eerste instantie om met z’n allen veilig de eindstreep te bereiken. Zeker nu duidelijk is geworden dat alweer een recordsponsorbedrag is bereikt: de ingezamelde 26.100 euro wordt gebruikt voor Stichting Roparun, die zich inzet om terminaal zieke mensen die aan kanker lijden de laatste levensmaanden, -weken of –dagen te veraangenamen.

Twee van de teams bestaan uit vier lopers en twee fietsers, het derde team (Team C) verzorgt de catering, fysiotherapie en andere ondersteuning. Vlak voordat alle deelnemers met drie busjes op pad gaan, volgt een uitgebreide fotosessie van de deelnemers, waarbij de estafettelopers en hun begeleiders zich tussendoor steeds weer verkleden in een ander sponsor-T-shirt. Tussen deze fotoshoots door laat een van de fietsbegeleiders Bram Barnhoorn weten: “Team A en Team B lopen in etappes van 50 kilometer. Zo’n team bestaat uit vier lopers die iedere keer anderhalve kilometer lopen en twee fietsers die hen over die afstand begeleiden. We komen niet op de snelwegen, maar lopen het overgrote deel van de route Parijs-Rotterdam langs binnendoorweggetjes. Met name het begin van de route is lastig, want vanuit de voorsteden van Parijs ga je over heuvelachtig terrein.”

Braderie

In 2008 zamelde Team Bollenstreek een bedrag van 24.000 euro in en dit jaar zijn ze er dus overheen gegaan. Een prachtig resultaat natuurlijk, dat mede is bereikt dankzij tientallen bedrijven, personen, maar ook voetbalclubs en hun supporters. De leden van Team Bollenstreek zijn het hele jaar door bezig geld in te zamelen. Over enkele weken staan ze bijvoorbeeld alweer op de braderie van Noordwijk. Van de deelnemende 275 teams die allemaal sponsorgelden hebben geworven, hoopt Team Bollenstreek dit keer in de top-50 van hoogste sponsorbedragen te komen. Het gezamenlijke doel is om het in 2008 totaal ingezamelde bedrag van 4,1 miljoen euro te overtreffen. Deelnemer Dave van der Wijngaard verwoordde het deelnemen aan de RoPaRun heel kleurrijk: “De RoPaRun is het avontuur van je leven, ook al ruik je na twee dagen die heerlijke aroma in de bus. Maar we zijn blij als we pijn mogen voelen. We zijn blij dat we pijn mogen voelen.”

Wethouder Wim Hollart wenste de deelnemers veel succes. Hij liet verder onder meer weten: “Vanwege het buitengewoon sympathieke doel, de goede organisatie en de gedegen voorbereiding geef ik vanmorgen met bijzonder veel genoegen het startschot voor deze RoPaRun.”
Voor meer informatie: www.teambollenstreek.nl en www.roparun.nl.