Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Financiële steun voor SWOL

LISSE – ‘De tekorten van de Stichting Welzijn Ouderen Lisse (SWOL) moeten volledig gecompenseerd worden. Het college van burgemeester en wethouders moet al het mogelijke bewerkstelligen om dat te realiseren.’ Deze motie van D66 kreeg donderdag 2 juli steun van een meerderheid van de politieke partijen tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

De motie werd ingediend naar aanleiding van een noodoproep van de Seniorenraad, die waarschuwde dat de SWOL met een tekort van 40.000 euro komt te zitten en dat activiteiten gestopt moeten worden. Verburg: ‘Naar mijn mening zou er geen bezuinigingsoperatie zijn. We waren er niet van op de hoogte dat er tekorten zouden zijn.’ Gemeenteraadslid Joke Vermeulen (CDA) steunde Verburg: ‘Wij reageren positief op deze motie. We zien het belang zeker in van een zeer goed ouderenbeleid.’ Gemeenteraadslid Bert Verdoes (PvdA): ‘We staan hier ook positief tegenover.’

Gemeenteraadslid Marianne Entrop (VVD) was kritisch: ‘Ik begrijp de problematiek, maar er is een professionalisering aan de gang bij de SWOL. Er zit hier een groep mensen in de leeftijdscategorie tussen 55 en 65 jaar. Die lopen we behoorlijk te subsidiëren. We hebben het over kwetsbare ouderen, maar meer dan de helft van deze gemeenteraad bestaat uit die leeftijdscategorie. Je kunt je afvragen hoe belangrijk het is om deze groep te subsidiëren. Daar kun je een belangrijke bezuiniging in aanbrengen.’ Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie): ‘Dat is een andere discussie, waar ik later over wil praten. ik ondersteun deze motie.’
Adri de Roon (D66) informeerde: ‘We zijn in gesprek met de SWOL om te komen tot een ombuiging in de richting van het ouderenbeleid. Dat is niet zo gemakkelijk voor de SWOL. Het is niet aan de orde dat de gemeente zou willen bezuinigen, maar we hebben wel gezegd dat we benieuwd zijn hoe de SWOL gaat omgaan met het herstructureren van haar pakket op de toekomstige subsidieverlening. Als we deze motie zouden kunnen uitvoeren, gaat het om 40.000 euro. Dat wordt al lastig.’ De wethouder kan aan de slag, want een meerderheid van de partijen was voorstander van de motie.