Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Parkeergarage in Sassenheim van tafel

TEYLINGEN – De plannen voor een parkeergarage in het centrum van Sassenheim zijn van tafel. Wethouder Leo van der Zon trok het collegevoorstel om dit project te realiseren in. Dit gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 9 juli.

Van der Zon kondigde aan: “De kosten voor dit project bedragen 2,65 miljoen euro en dat is een fors bedrag. De situatie in Teylingen is beroerd, financieel gesproken. Er komen nog meer stevige investeringen aan, zoals de Herenstraat in Voorhout en het parkeren in Warmond en Voorhout. Bovendien gaat het in Sassenheim om dure parkeerplekken van 45.000 euro; normaal kosten parkeerplekken namelijk zo’n 20.000 euro. We hebben het hier eigenlijk over een extraatje. Wellicht kunnen we kijken naar andere alternatieven, bijvoorbeeld een parkeergarage bij de Digros, wat nu nog niet haalbaar is. We moeten wel kijken hoe we het plein bij de voormalige Albert Heijn kunnen herinrichten. Het college wil dit voorstel terugnemen.”
De gemeenteraad kon niets anders doen dan instemmen met dit besluit. Gemeenteraadslid Cees van Velzen (CDA): “Dit besluit getuigt van wijsheid.” Gemeenteraadslid Joost Peetoom (PvdA): “Het is jammer dat dit voorstel op het allerlaatste moment wordt teruggenomen. Er is sprake van verspilling van ambtelijke en bestuurlijke capaciteit. We hadden dit veel eerder in de commissie af moeten doen.” Gemeenteraadslid Leo van Steijn: “Het kan toch niet zo zijn dat het college het financieel zware weer en die donkere wolken drie weken geleden niet hebt zien aankomen. Toen hadden we namelijk de commissievergadering, waarin dit onderwerp werd behandeld. Gemeenteraadslid Bob Keeven (VVD): “Het is zonde dat we deze unieke kans missen. Die hadden we moeten aangrijpen.”