Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Straatvoetballen niet populair

VOORHOUT – Er is voor de jeugd niets leukers dan lekker op straat een balletje te trappen. Tenminste, dat is de algemene gedachtegang. Het is dan ook geen wonder dat de twee jongerenwerkers Johan (van Weeghel) en Johan (Braaksma) het idee kregen om drie weken lang een straatvoetbaltoernooi te organiseren.
Woensdag 8 juli vond de eerste editie plaats op het nieuwe kunstgrasveld nabij de Dillestraat/Foeliezoom. Op het aanvangstijdstip waren er in totaal vier tienerjongens aanwezig, waarvan er na tien minuten nog maar één over was. En ach, met z’n drieën een balletje trappen, gaf ook veel genot. De beide Johannen houden de moed er echter in: “Het is vakantietijd, hè, maar wie weet komen er bij de volgende straatvoetbaltoernooien veel meer jongeren. Deze toernooien vinden binnenkort plaats op het veldje nabij de Wilgenhorst en daarna op het basketbalveld in het Oosthoutpark. Aanmelden voor het skeeler & streethockeytoernooi in het Oosthoutpark, dat op dinsdag 14 juli plaats vindt, kan nog altijd, zo laten de beiden weten: “We hebben tot nu toe nog geen aanmeldingen ontvangen.” Voor meer informatie: johan@factorw.nl en johanvanweeghel@gmail.com.