Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2009

Deutekom zet gemeenteraad voor het blok

VOORHOUT – De vele enthousiaste reacties die Ad Deutekom ontvangen heeft op zijn voorstel voor een wegtunnel onder het spoor, hebben hem ertoe aangezet om een open brief te schrijven aan de gemeenteraad van Teylingen. In deze brief zet hij nogmaals uiteen wat de mogelijkheden en voordelen zijn van een tunnel voor zowel het autoverkeer (waaronder ambulances en brandweerauto’s) als de algehele verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers.
Deutekom roept het college en de gemeenteraadsleden op antwoord te geven op de volgende vragen. Wordt bij de opdracht aan adviesbureaus voor het ontwikkelen van de grond naast het station, de zogeheten stationslocatie, rekening gehouden met het bouwen van een verkeerstunnel? Het tracé Beukenrode-Boekenburglaan-Schoonoord is in de jaren ’70 ontwikkeld met de bedoeling om als randweg te dienen. Bent u als raad van mening dat dit tracé de functie van randweg nog heeft? Kan een verkeerstunnel onder de spoorbaan Haarlem-Leiden in combinatie met het tracé Beukenrode-Boekenburglaan-Schoonoord bijdragen aan het autoluw maken van de Herenstraat? Is het beleid van de gemeente er op gericht om op korte termijn te komen tot het aanleggen van een verkeerstunnel onder de spoorbaan Haarlem-Leiden? Donderdag 17 september wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering duidelijk of de politici serieus willen nadenken over de mogelijkheid van een wegtunnel onder het spoor.