Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Het Bolwerk strijdt voor zebrapad

SASSENHEIM – De openbare basisschool Het Bolwerk gaat een handtekeningenactie opzetten om het zebrapad terug te krijgen op de oude locatie aan de Menneweg. Tot de reconstructie hiervan liep dit zebrapad rechtstreeks tussen het gebouw van de B4Kids kinderopvang en de basisschool. In de nieuwe situatie moeten de kinderen officieel twee straten en een uitweg passeren om ‘veilig’ van de kinderopvang naar de school te lopen.

Door Joep Derksen

Marianne Emmen, directeur van Het Bolwerk, spreekt er schande van. “Het zebrapad is verplaatst naar een locatie vlak voor een scherpe bocht, net na een kruispunt. Dat is superonveilig. De kinderen die van de Rusthofflaan komen, moeten nu via allerlei obstakels naar school. Er is niemand die deze verandering snapt en niemand is er blij mee, maar een gemeenteambtenaar heeft ons laten weten dat ze de situatie drie maanden willen uitproberen. Wat willen ze uitproberen? Moet er eerst een ongeluk gebeuren voordat besloten wordt om de oude situatie terug te draaien?”

Ze vervolgt: “Alle ouders zijn hierop tegen. We hebben deze situatie in het team besproken en we gaan een handtekeningenactie houden. Als er geen gehoor wordt gegeven aan het alarm dat we slaan, dan overwegen we om zelf een nepzebrapad aan te leggen. We hebben 180 kinderen op deze school zitten: op onze faciliteiten moet alles veilig voor hen zijn, maar dan moet dat ook gelden voor de oversteekfaciliteiten. We vragen elke keer om aandacht bij de gemeente over deze situatie, maar ze denken niet realistisch na. We hebben geen andere keuzen dan actie te voeren voor de veiligheid van onze kinderen.”

De directeur besluit: “Inderdaad ben ik niet op de informatieavond over de Menneweg geweest, maar daaraan kun je niet alles ophangen. Wat is belangrijker: de doorstroming van de Menneweg naar de Parklaan toe en twee extra parkeerplekken of de veiligheid van onze kinderen?”

Drempels
Een gemeentelijk woordvoerder reageert: “De directeur van Het Bolwerk heeft twee varianten ontvangen van de oversteek voor de school. De 1e variant is de oversteek op dezelfde plaats maar breder en de 2e is de oversteek op het kruisingsplateau. Het voordeel van de oversteek op het kruisingsplateau is het feit dat de ouders, komende vanaf de Parklaan en van de Kiss & ride gebruik maken, rond kunnen rijden en daarbij geen “conflict” optreedt met overstekende kinderen. Ook komen er meer parkeerplaatsen langs de weg beschikbaar. Als gekozen wordt voor variant 1 wordt gekozen zal de kruising met de Rusthoflaan niet verhoogt worden uitgevoerd. Anders komen er te veel drempels bij elkaar. Tot nu toe zijn we steeds met de bewoners en de klankbordgroep in gesprek geweest over de reconstructie Menneweg. Bewoners zijn vanaf het prille begin betrokken geweest bij deze reconstructie. Ook de scholen en kinderdagverblijf zijn nadrukkelijk uitgenodigd.”